lördag, augusti 13

Några frösådda dahlior till

Den här skönheten är frösådd i år med frön "Tierp 2005" från Marie
Ytterligare en "Tierp 2005"
Frösådd, även denna med frön från Marie
Den här är frösådd med egna frön från 'Reddy' för några år sedan. Fin stadig planta med mörka stjälkar och många blommor
Den här rabatten är så fin nu, 'Lilac Time', 'Arabian Night' i förgrunden. 'My Love' och 'Birka Hallon' passar perfekt ihop i samma höjd. Ovanför svävar en 'Vulkaan'. Man kan skymta en 'Tahoma Star' som tyvärr hamnade i bakgrunden av rabatten.

torsdag, augusti 11

Dagens Dahlior

'Lilac Time', en av mina favoriter. Jag har haft den i flera år, förra året misslyckades övervintringen av knölen, men som tur var hade jag delat med mig en bit till någon annan och kunde få tillbaks en delning som nu blommar fint. Det är jättebra med "bytarträffar".
'Veritable' köpte jag på trädgårdsmässan i år, lite besviken, bilden visade en mer blålila färg på spetsarna, men den är ju fin ändå.
En något tufsig 'Café au lait', detta är en stickling som blommar tidigare än moderknölen.
Favorit i repris 'Arabian Night' är såååå fin!
Nästa bild på 'Karma Chok'. Riktigt läcker med svartgröna blad och stjälkar och den mörka blomman!

onsdag, augusti 10

Ny design

Jag kände plötsligt för en förändring och har kollat runt på de mallar som finns att välja på för min blog. Den här känns lite mer somrig, eller hur!

Det regnar och är småkyligt. Inget kul väder att vara ute i precis. Det blir nog inga blomfoton idag.

Mitt "växthus" är gjort av gamla fönster. Gallren måste jag ha när det är öppet, annars går katterna (grannarnas katter, har ingen egen) in och använder det som toalett! Så här såg det ut när det var ganska nytt (2002):

Plasten på taket har med åren blivit allt smutsigare. Igår tvättade jag plasttaket med högtryckstvätt, det blev mycket ljusare därinne, hoppas tomaterna gillar att få mer ljus.

måndag, augusti 8

Dahliorna efter regnet

Regnet som kom igår var mycket välbehövligt, men tyvärr var det en hel del av dahliorna som bröts av eller föll omkull.
En söt frösådd halskråsdahlia, frön från Impecta
'Karma Choc' är häftig med nästan svarta blad och stjälkar och en mycket mörkröd blomma!
(bilden gör den inte riktigt rättvisa, kanske kan ta en ny bild när den slagit ut lite till)
En av dahliarabatterna. Jag vet att de borde ha mer plats omkring sig, men jag har lite för många dahlior i förhållande till rabattutrymme .... Dessutom hade jag inte riktigt koll på höjderna så några står i bakgrunden och syns knappt. Får bättra mig till nästa år!