måndag, maj 30

Potatis och ogräs

Längs ner i vår trädgård, bredvid komposterna, var det för två år sedan en djungel av syren, som invaderat från grannen (och vår egen mörklila syren). Under syrenerna var det en matta av kirskål. Jag har grävt upp alltihop och plockat bort varenda rotbit. Vi har styv lerjord, så det är ett tufft jobb.
Närmast grannen har jag satt ner ett par gamla hyllor i jorden för att i någon mån hindra syrenerna att komma tillbaks. I höstas planterade jag vit skogsaster närmast grannen, lite hasselört pryder platsen mellan kompost och nya landet.
I dag har jag skruvat ihop en ram och planterat potatis. Ramen är fylld med kompostjord och det finns plats att fylla på mer jord när det är dags att kupa potatisen.
De här små violerna frösår sig själva och dyker upp lite överallt i trädgården. Ogräs? Ja, men snyggt. Här trängs de med kirskålen så det finns risk att de blir bortrensade tillsammans med den.
Ett annat ogräs som alltid har bott i vår trädgård är bergklinten. Vacker när den blommar, men den kommer upp överallt och är svår att utrota.

1 kommentar:

Christer sa...

Så fint du har det.