tisdag, november 4

Stickad kofta


Stickning är kul, särskilt barnkläder, eftersom de blir färdiga så fort. Jag hittade ett fint klassiskt mönster och stickade en kofta till barnbarnet. Den är fortfarande lite stor, men hon växer så fort så den är nog snart lagom.

Dahlia "Smokey"


Jag får väl sammanfatta trädgårdssommaren lite i efterskott.
Dahliorna har varit fantastiskt fina i år, jag fick en massa knölar förutom de jag sparat så det blev massor!
Jag har nyss grävt upp dem och packat in dem i tidningspapper. De ligger nu i matkällaren tills det blir vår. Jag vet inte riktigt var jag ska kunna få plats med dem nästa år.
Eventuellt kan jag sälja några av dem på Trädgårdsmässan, i Dahliasällskapets monter till våren fick jag tips om. Tyvärr är väl en del av dem omärkta så jag vet inte vad det blir av dem.
Den spräckliga på bilden var en av de jag fick, jättevacker, hög och stadig, en del av dem är nästan helvita, en del mer lila än den på bilden.

Det går pinsamt lång tid mellan inläggen. Det har ju varit sommar och trädgårdsarbete. Nu är det höst igen och det finns gott om tid att sitta framför datorn, sortera bilder och sånt.

Tyvärr la min pc av häromveckan, kris och katastrof! Visserligen har jag tillgång till andra datorer, men innehållet på hårddisken! Visserligen säkerhetskopierat lite då och då, men man blir ju orolig.
Med hjälp av sonen kunde vi ta ur hårdiskarna och koppla till en annan pc och därmed kopiera innehållet på hårddisken till min nyinköpta USB-anslutna hårddisk som jag nu ska använda för säkerhetskopiering av husets samtliga datorer. En billig försäkring, 1500 för en terabyte disk!