lördag, januari 30

me&i-träff

Har varit på me&i-party, dvs hemförsäljning av jättegulliga barnkläder och några plagg i vuxenstorlek också. Barnbarnet Emma har några av deras kläder på sig här på bilden.För övrigt är det fågelräkningshelg, när man ska räkna vilka fåglar man har vid sitt matningsställe, se Sveriges Ornitologiska Förening och hjälp gärna till!

fredag, januari 29

Formbröd

Jag har bakat idag igen. Denna gång blev det lite skåprensning; grahamsmjöl, havrekli, vetemjöl special för att hålla ihop brödet. Men det jag egentligen ville visa är de superbra formarna i gjutjärn som är så bra att baka i. Ärvda efter min mamma så jag har ingen aning om hur gamla de är eller om de finns att köpa.
På bilden har jag just lagt bröden i formarna för att jäsa en halvtimme innan de ska gräddas.

tisdag, januari 26

Dahliafrön
I dag har jag plockat ut dahliafrön från sina frökapslar som jag skördade innan jag tog in dahliorna i höstas.

Lagom pyssel när man är hemma med en rejäl förkylning.

söndag, januari 24

Fuchsior


Idag har jag toppat mina fuchsior. De övervintrar inomhus som krukväxter.

Det finns många sätt att övervintra sina fuchsior. Jag har prövat att ha dem nedgrävd i trädgården med löv ovanpå. Första gången gick det utmärkt, nästa alla överlevde och mådde bra. Året efter gjorde jag likadant, trodde jag, och allihopa dog.

Så numera har jag dem i en bokylla i fönsterbrädeshöjd, med ett lysrör över som är tänt dagtid november-mars. Det fungerar rätt bra.