lördag, maj 15

Bergianska trädgården

Idag har vi varit i Bergianska trädgården. Det är jättefint där nu. Anden hade små duniga ungar!
Växthuset är väldigt vackert med sina krusiduller på taket!
Anledningen till besöket var att STA hade växtmarknad där. Bland annat stod våra forumvänner Inger och Bosse där.
Jag lyckades behärska mig till bara 4 plantor; en vit trillium, en blå vitsippa, en förgätmigej Jack Frost med vitspräckliga blad och en lila backsippa.

fredag, maj 14

Körsbärsträden blommar i Hammarby Sjöstad

Vi var ett gäng från lokala trädgårdsgruppen som tog tvärbanan till sjöstaden för att beundra alla de blommande körsbärsträden. Sedan promenerade vi och drack kaffe under ekarna i naturreservatet.
Hemma i trädgården blommar kungsängsliljorna för fullt. De frösår sig och blir fler för varje år :)

onsdag, maj 12

Vårdag

Det är inte alla som har blomhållare på barnvagnen ....
En trött och förkyld Emma var på besök. Det mesta var fel ....
men en liten promenad med vavvav i stadigt grepp blev det i alla fall i det fina vädret.

tisdag, maj 11

Fuchsior

Idag har jag slutfört omplanteringen av alla mina fuchsior. De får lite ny jord, kanske större kruka och så har jag klippt ner en del. Några sticklingar har jag sparat. Efter omplanteringen får de stanna utomhus. Några har varit ute en vecka och överlevt minst en frostnatt! Eftersom jag övervintrar dem som krukväxter inne är de i full gång och några av dem blommar.
En del av dem hänger på väggen ovanför trappan, under ett plasttak. De mindre och de som inte får plats brukar stå ute i trädgården, på ett brickbord så att inte sniglarna hittar dem så lätt. Hittills har inte rådjuren intresserat sig för dem.

söndag, maj 9

Stillsam söndagVi hade besök av ett av barnbarnen med föräldrar på förmiddagen. I det här kalla och ruggiga vädret blev det inomhuslek och lunch. Sedan var det middagsvila och hemfärd för en trött tjej.


Senare tog vi en liten promenad, lite frisk luft måste man ha. Lite shopping blev det också.


Till middag åt vi en vegetarisk sallad. Den bestod av salladsmix, filead grapefrukt, kikärtor, pinjenötter, pumpakärnor med en dressing av grapefruktjuice, honung, dijonsenap och olja. Jättegott!