lördag, januari 16

SyrenerEftersom syrener verkar vara ett vanligt samtalsämne just nu, lägger jag upp bilder på de gamla syrener som fanns i vår trädgård när vi flyttade in.
Enkla vita, dubbla vita och mörkt lila.

Grannarna har ljuslila bondsyrener som häck och det kommer hela tiden in rotskott till oss, värsta ogräset. Men de är väldigt vackra när de blommar. Och de doftar underbart.

fredag, januari 15

Bolltistel
Det händer inte så mycket i trädgården så här års så jag lägger upp en bild på en Bolltistel, Echinops bannaticus. Den finns i många trädgårdar i området.

Jag har valt den som signaturbild för att den är så vacker med sina taggiga blad och blå blommor som insekter och särskilt humlor älskar!

torsdag, januari 14

Lindkvist med snö
Idag är hela världen svart/grå/vit!

Lindkvist fotograferad underifrån.

onsdag, januari 13


Förkyld, täppt näsa och hör nästan inget - jättetrist.
Man får trösta sig med inomhusblommorna. Just nu har jag två blommande amaryllisar och tre orkideer som blommar. Plus en krukros som jag nyss fått.

måndag, januari 11

VinterträdgårdMin trädgård ligger i Enskede Gård. Det är en så kallad trädgårdsstad som byggdes i slutet av 20-talet, söder om Stockholms innerstad. Meningen var att man skulle ha en liten trädgård där man bland annat kunde odla grönsaker och potatis, längst ner i trädgården, dolt bakom en spalje med klematis. Det planterades bärbuskar och fruktträd i rader. Grusgångar med rabatter vid sidan.

Huset ligger rätt nära gatan, vilket gör att trädgården blir rätt stor och utan så mycket insyn. Vid sidorna finns det lindhäckar så om man inte klipper dem för hårt ser man inte grannarna på sidorna.

Den nedre bilden är tagen från trappan och utåt trädgården.