lördag, juni 12

Flera Irisar

Fler Irisar, det är svårt att få någon överblick, eftersom jag har spritt ut dem på olika ställen i trädgården. Har just insett att det är väldigt många av ett par sorter. När de väl etablerat sig efter ett par år brer de ut sig rejält. Jag måste nog ge bort några. Problemet är att det är svårt att skilja dem åt efter blomningen.Den här vita och gula irisen är ljusare än den tidiga gula, medelhög, slår ut när de tidiga gula börjar vissna.

Denna strandiris börjar blomma några dagar senare än den som är rent blå, de är båda höga och står nära varandra.
Närbild på den blå, något tidigare strandirisen.
En ljuslila iris, medelhög.

fredag, juni 11

Irisar är fantastiska.

Jag är väldigt förtjust i Irisar. Rådjuren brukar inte bry sig om dem. De flesta av mina Irisar har jag fått eller bytt till mig, jag vet inte vad de heter.
Den här sorten har jag redan visat en närbild på. Låg skäggiris som blommar i mitten av maj.
Gammal sort skäggiris som växer i "alla" gamla trädgårdar. Jag har två varianter, den ena är lite mer ljuslila, den andra mer vit. Blommar i början av juni. Medelhög.
Ljusblå strandiris, hög, blommar i början av juni.
Denna gula är medelhög och börjar blomma innan den översta låga, mörklila blommat över.
Den här är hög, något mer lila i verkligheten än på detta foto. Blommar när den låga lila blommat över men strax efter och delvis samtidigt med den gula.

Fler sorter kommer snart, vartefter de börjar blomma!

tisdag, juni 8

Boulebanan invigd

Vi har fått två boulebanor i Lindeparken. Det var invigning 3 juni. Grillad korv och boule-instruktion bjöds det på!
Evert som är initiativtagare till banorna grillar korv.
En skara intresserade samlades för invigningen. Barbro (rödklädd, utan mössa) som är ordförande i Villaföreningen Lindegård invigningstalade och klippte band.
Vi hade två instruktörer från Stockholms Bouleförbund som gick igenom regler, delade upp oss i två lag och kom med råd och förklarade regler och tillämpningar.

Våra instruktörer som är ordförande Harriet Södergren och sekreterare Håkan Sjöström i Stockholms Bouleförbund ser gärna att vi tränar mycket och går med som medlemmar i någon lokalförening.