onsdag, december 15

Amigurami

Jag måste ju bara pröva på den senaste modeflugan - Amigurami. Virkade och hårt stoppade små figurer. Det är jätteroligt och totalt meningslöst :)De här kanske kommer att hängas upp i julgranen, har inte riktigt bestämt mig ännu. Ska göra lite fler tomtar.

Olika djur är spännande, första försöket blev en liten fisk.

Det finns mängder med böcker att köpa om amiguramis, men det finns gott om gratismönster att hämta. Jag har inte i något fall följt mönstren exakt, man måste anpassa sig till sitt eget sätt att virka, tjocklek på garn och virknål, etc.

Flugsvamparna hittade jag i DROPs julkalender

Luvnissen hittade jag i Fröken Elsas blog. Jag har sytt fast näsa, skägg och luva (inte limmat som i beskrivningen) så att de ska hålla även om de ca 2-åriga barnbarnen leker med den. Den har också fått en liten sten i botten så att den ska stå upp.

Fisken hittade jag hos Häxan Sytant. Den är försedd med säkerhetsögon som inte går att pilla bort när man med stor möda klämt fast dem.

tisdag, december 14

Stickade tofflor

Så här års är det kallt på golven och en bra tid för handarbete. Jag har stickat tofflor. Tofflorna är till för gäster, vi har en toffelburk i hallen med tofflor i olika storlekar. Flera av de gamla har börjat bli utslitna så det var dags för förnyelse. De blå tror jag att kommer att använda själv, som gå-bort-tofflor. Hemma har jag mest ett par fårskinnstofflor.

De oranga är gjorda av restgarn efter en mössa jag gjorde för många år sedan. De blå är stickade i garnet LOL som är av återvunna petflaskor. Jag har köpt garn till ytterligare två par tofflor.