lördag, april 24

Alla Dahliorna planterade


I dag har jag satt dahliaknölar på förgroning. Jag hade ju redan tidigare satt en del som också är med på bilden.

Den jag satte i januari blommar nu igen. De andra jag satte tidigt (för att de själva började skicka ut långa groddar) har kommit upp en bit.
Tyvärr verkar det som det inte var någon bra övervintring i år. Jag fick kasta en del för att de var mögliga eller verkade ruttna.

Övriga knölar ser just nu helt döda ut men jag tror att många av dem kommer igång när de känner av fukt och värme.
Får väl se vilka som behagar komma upp ....

Sen har jag några frösådder på gång också!

Som syns på bilden är det inte så noga vad man planterar knölarna i till att börja med. Plastpåsar, återbrukade mjölk- eller juiceförpackningar, plasmuggar, krukor .... Eftersom knölarna är oregelbundna i formen tar de mindre plats om man sätter dem i plaspåsar än i krukor. Viktigt för mig som har rätt många. Jag förvarar de nysatta i tvättstugan till att börja med.

När det kommer upp blad är det dags att ställa dem ljust och börja vattna lite försiktigt, innan dess ska knölarna bara ha lite fukt, annars kan de ruttna. Vartefter de växer vill de ha mer vatten och näring, kanske också en större kruka.

torsdag, april 22

Julrosorna blommar

I år blommar många av mina julrosor. Tyvärr måste man ju krypa på marken för att se hur fina de är inuti! Någon som har en lösning på det problemet?