lördag, oktober 30

Halloween - inget läskigt här!

Barnbarnet Leo var på besök med sin pappa.
Lastbilar är alltid kul
...tycker pappa också ...
slut på köttbullarna
Leo sätter leoparden på leopardpallen :-)

tisdag, oktober 26

Dahliaträff


I söndags träffades några Dahliaentusiaster från Stockholm/Uppsala/Tierp. Alla hade med sig knölar, en del var stora och kunde delas för att räcka till flera. Samtidigt blev det en lektion hur man delar knölar på bästa sätt :)

Vi hade tänkt vara ute men eftersom det ösregnade var vi inomhus med knölar, jord och insekter. Kaffe, glögg, äppelkaka och kladdkaka hann vi med också. Naturligtvis blev det också massor av dahliaprat och en liten början på planeringen inför Dahliasällskapets medverkan på trädgårdsmässan i mars.

Bilderna jag försökte ta bryr jag mig inte om att lägga upp, det är bara folk som stirrar på knölarna på bordet ....

Vi hade jättetrevligt, tack för alla knölar som vi nu hoppas överlever vinterförvaringen!

På förra årets träff gav jag bort en bit av dahlian "Lilac time", (bilden ovan). Min egen överlvde inte vintern men nu fick jag tillbaks en knöl från den jag gav bort. Det är perfekt med backup!söndag, oktober 24

Bär något lila för att säga en självklarhet

Jag kommer att ha något lila på mig på onsdag, inga problem jag har massor med lila kläder :)

Läs mer på

ett citat från ovanstående sida:

På onsdag 27 oktober vill jag uppmana alla – och framför allt dig som jobbar med ungdomar – att bära något lila. Det räcker med en näsduk synligt virad om handleden, ett halsband eller en mössa. Det viktiga är att det syns. När jag var ung och inte öppet homosexuell önskade jag ibland att det syntes på alla som var homosexuella på något sätt, så jag kunde veta hur många andra som var som jag. Den önskan slog aldrig in, men det näst bästa hade varit om alla som inte såg homosexualitet som något sjukt, konstigt eller äckligt på något sätt visat det. Om så bara för en dag.

Förhoppningen är att så många ska delta och att det ska bli så uppmärksammat att det syns och hörs över hela Sverige, och inte bara i storstäderna.