söndag, mars 7

Min tidiga dahlia

Min dahlia Reddy som jag satte i jord den 9 januari har nu blivit 45 cm hög och har blommat drygt en vecka.
Planen var ju att den skulle vara vacker till trädgårdsmässan men den var lite för snabb att komma igång. Den hade fina groddknoppar när jag planterade den, så den var i startgroparna.

Jag har klippt av de längsta stänglarna och har fått årets första dahliabukett i vas och fyra sticklingar. Får se om de klarar sig. Återkommer med rapport.


Jag har nu också börjat se över mina andra dahliaknölar som vilar sig i källaren, inslagna i tidningspapper. En del av dem kommer jag att sätta i plastpåsar eller krukor nu snart för att väcka dem. Viktigast i början är att inte ge dem för mycket vatten för då ruttnar de.

Övervintring av fuchsior och pelargoner

Jag har inget riktigt bra ställe att vinterförvara mina blommor på, trots att jag bor i hus. De senaste åren har pelargoner och fuchsior fått övervintra som vanliga krukväxter. Fuchsiorna har en lysrörslampa som extra ljustillskott men de blir ändå lite gängliga. Jag toppade dem första gången för en månad sedan. Jag gav bort en hel mängd sticklingar. Populära presenter för växtintresserade!

Att övervintra dem inne ger dem en tidig start på säsongen. Ett par av fuchsiorna har redan blommor. Jag kommer att toppa dem minst en gång till och snart är det dags för en del av dem att få större krukor.