måndag, november 25

Vintern närmar sig

Nu vilar dahliaknölarna i källaren fram till våren. Både de jag grävt upp själv och några nya som jag fick när vi hade knölbytarträff för ett tag sedan. Den här Gallery Art Fair står faktiskt i ett fönster inne och blommar fortfarande, den började blomma väldigt sent och har en rätt liten kruka så det fungerar.

Idag var det ett tjockt islager på vattentunnorna så jag har tömt i alla fall en av dem, ovanligt sent faktiskt, det har varit en rätt mild höst så här långt.

I helgen satte jag upp en ljusslinga i närmaste äppelträdet för att bryta mörkret lite. Samtidigt börjar vi också mata småfåglarna. Ja, små och små, skatorna har blivit riktigt duktiga på att hänga på kanten på fågelmataren de också, det kunde de inte för ett par år sedan, vad jag minns! För övrigt var det de vanliga; talgoxar, blåmesar, pilfinkar, gråsparvar, och faktiskt en nötskrika som kom redan första morgonen. Lite senare brukar det bli gott om grönfinkar också, de är stöddiga och elaka, sitter och tar plats och kör bort andra fåglar. Det är underhållande i alla fall!