måndag, september 19

Squashsoppa

Som vanligt har jag odlat squash i trädgården. När de väl kommer igång blir det fler än man hinner med att äta upp så därför blir de stora. Förutom köttfärsfylld och ostgratinerad squash har den här soppan blivit en favoriträtt:

1 gul lök
1/2 stor squash (i rensat och skuret skick ca 500 g)
lite rapsolja
1 buljongtärning
1/2 l vatten
1 förpackning färskost, Cantadou med vitlök och örter (125 g)
salt
vitpeppar

Riv eller hacka löken, fräs den i lite olja i en kastrull
Skala och ta bort kärnhuset från squashen,skär i bitar
lägg även squashen i kastrullen och låt mjukna en liten stund.
Häll på ca 1/2 l vatten och en buljongtärning
Koka tills allt är mjukt, ca 15 min
mixa med stavmixer till slät konsistens
tillsätt färskosten (blanda med mixern)
koka upp
späd med mer vatten om soppan är för tjock.
salta och peppra