lördag, januari 9

Dahlior, tjuvstart

Längtar efter blommande dahlior! Jag tittade till mina dahliaknölar som ligger inlindade i tidningpapper i matkällaren. Tog fram en Reddy som är den av mina dahlior som brukar blomma först av alla. Det är en liten, låg dahlia som blommar med många röda, enkla blommor. Den hade fina lila groddknoppar. Jag satte den i en kruka och det ska bli intressant att se om jag kanske kan få den att blomma till trädgårdsmässan, men det kanske är lite optimistiskt!

onsdag, januari 6

Snart trädgårdsmässa!


Vi (Kerstin, Charlotte och jag) har börjat planera för Dahliasällskapets monter på Trädgårdsmässan som är den 8-11 april i år. Förra året stod jag ett par pass i montern men var inte med och planerade. Det ska bli jättekul, mycket att tänka på!


Det gör ju att man börjar drömma om sommaren, mitt i kallaste vintern!måndag, januari 4

2010 - Nytt år

Nytt år - nya föresatser. Så är det alltid ....
Jag tror att jag kommer att skriva mer i min blogg detta år!

Funderade på att köpa en massa fröer, blev sååå inspirerad av katalogerna som dimper ner i brevlådan, men så insåg jag att jag har mängder med fröer som aldrig kom i jord förra våren. Jag ska nog kolla vad jag har och sedan bara köpa några få sorter till. Det är ju faktiskt inte bråttom ännu, plantorna blir så taniga när det inte är tillräckligt ljust.